BokBok

Historiska oljefärger i arkitektur och restaurering

Historiska oljefärger i arkitektur och restaurering är en grundlig framställning om sammansättningen av det svenska byggnadsmåleriets linoljefärger från 1700-talet och framåt. Den ger en tydlig men mångfacetterad bild av hur recepten varierat under olika perioder och hur de anpassats i förhållande till olika underlag.
   Boken är rikligt illustrerad med många färgbilder, tryckt på sidenmatt papper 120 g Linné vit och är vackert inbunden med klot i rygg och silvergrått silkesband.

ISBN 91-631-7896-6

Beställning

Beställ Historiska oljefärger i arkitektur och restaurering genom att fylla i nedanstående formulär. Boken kostar 380,00 SEK inkl moms och skickas till dig inom 7 dagar från mottagen beställning. Kostnader för frakt/porto tillkommer, faktura bifogas i försändelsen.

Jag beställer härmed:
  ex av Historiska oljefärger i arkitektur och restaurering.
Förnamn:

Gatudress:

Ort:

E-post:
Efternamn:

Postnummer:

Telefon:

Några röster om boken:

Vilken härlig bok!”
    - Ulrika Formgren, Jamtli Butik Östersund

”Jag har varit målare och målarmästare sedan slutet av 50 talet och har äntligen fått svar på funderingar jag hade för 20 år sedan om hur det kan komma sig att det måleri på spegeldörrar som min farfar gjorde på 30 talet stod sig, och står sig fortfarande häpnadsväckande bra. Nu vet jag vad förklaringen är.”
    - Göran Axhild, målarmästare, Göteborg.

”Den kommer att bli varje byggnadsvårdares lexikon. Det blir boken som man glömt ta med, och tvunget måste vända för att hämta inför ett uppdrag.”
    - Lars Bergström, antikvarie och VD vid Forsviks industriminne

”Vilken fin bok ni har gjort om historiska oljefärger. Den vill vi gärna sälja i vår bokhandel!”
    - Annika Bergquist, AB Svensk Byggtjänst, Byggbokhandeln

Adress Ryda, Gevertska GÃ¥rden 1, 534 96 Vara   Tel +46 512 159 03   Mobil +46 706 41 99 59   Email info@fargarkeologen.se